Jdi na obsah Jdi na menu
 


Památce Angelky

9. 8. 2007
ObrazekFena novofundlandského psa s PP z chovatelské stanice Melmek. Milá, přátelská, s jedinou vadou - obrovskou chutí k jídlu. Narozená 7. 7. 2000.

Angelu jsem si vzala 16. 5. 2006 od neteře paní, která zemřela. Ihned jsme se s Ančou spřátelily, byla mi opravdu vděčná, že jsem si jí vzala. Prožily jsme toho spolu spoustu. Většinou i to špatné muselo vyvolat úsměv na mé tváři. Její apetit byl opravdu pestrý. Měla v oblibě vysypávat popelnice, vytahovat odpadky z koše, nedělalo jí problém otevřít lednici nebo mrazák. To, co našla, nepřebírala, hlavně že se to dalo sníst. Tomu odpovídala i její váha 74 kg. Byla to mohutná krásná fena s povahou, jakou by si leckdo u svého mazlíčka přál. Je nám po ní smutno.

V úterý 31. 7. 2007 začala mít bolesti břicha a přestala žrát. Podle příznaků to byl infekční zánět žaludku. Když další den injekce nezabraly, vzala jsem jí na brněnskou Veterinární fakultu, kde jí udělali rentgen, rozbor krve, připojili jí na kapačky a oznámili mi, že má zánět dělohy a nezbývá mi nic jiného, než počkat, až příjde doktor. Doktor dojel za hodinu, evidentně podle nálady odvolaný z dovolené a řekl, že máme počkat. Angelku otevřel a oznámil mi, že má minimálně 5 - 7 dní prasklou dělohu a musí mít ohromné bolesti. Anča ještě v úterý ráno žrala, a do té doby jsme bez problémů chodily na procházky, mávala vesele ocáskem, válela si kožich v písku... Své bolesti nedávala najevo, byť to byla opravdová hysterka, každé zakopnutí brečela, jak kdyby ji na nože brali,... Nevím proč, ale hrála si na hrdinku - naneštěstí pro ni i pro nás.