Jdi na obsah Jdi na menu
 


Památce Kodánka

31. 10. 2007
ObrazekAssan byl pes plemene leonberger s PP. Narodil se 21. 7. 2001 v chovatelské stanici Od Lenešického rybníka v Lenešicích spolu s dalšími desíti štěňátky.

Assan byl hned po příjezdu domů přejmenovaný na Codyho podle přezdívky pánečka. Ještě se navrhovalo jméno Jack, ale neprošlo...Hned od začátku byl čistotný pes a žádnou loužičku doma neprovedl, kňučel u dveří a nedal pokoj, dokud ho někdo nepustil ven. V bytě mu bylo nejspíš teplo, tak trávil celý den na zahradě, po pár dnech už i noc. Vyrostl z něho nádherný 74kilový pes. Byl z něj skvělý, hodný a úžasný rodinný mazlíček.

Dne 23. 8. 2004 - vyšetření DKK: 0/2.

V srpnu 2007 jsme byli na vyšetření EKG na brněnské veterinární fakultě - zjistili mu těžkou genetickou vadu srdce. Doktor mu dal půl roku života. Koupili jsme všechny dostupné léky, které by mu boj se srdíčkem mohly usnadnit, ale po dvou měsících ho stejně prohrál. Vzhledem k jeho problémům s páteří byly dny, kdy měl opravdu velké bolesti, proto je to jediná útěcha, že už se aspoň netrápí. Byl to náš miláček a nikdy na něj nezapomeneme.



JEHO VÝSTAVNÍ ÚSPĚCHY!